Positief denken


Wat is ‘positief’ denken?...

Geluk zit voor het groot deel ‘tussen de oortjes’!


Het is heel begrijpelijk en normaal, dat een mens na een tegenslag een negatief ‘gevoel’ krijgt.

Hoe zwaarder de tegenslag... hoe groter het negatief gevoel!


Allerlei ‘externe’ factoren(beïnvloedingen) kunnen onze ‘interne’ gevoelens ‘versterken’, zowel de positieve als de negatieve.

De kunst van het ‘positief’ denken is het zoveel mogelijk uitschakelen van deze externe invloeden(versterkers). Het ideaal zou zijn, dat we de externe beïnvloeding van onze ‘interne’ gevoelens volledig kunnen uitschakelen om ‘gelukkig’ te kunnen zijn!


Externe ‘beïnvloedingen’ zijn de alledaagse omgevingsfactoren waarmee we te maken krijgen... media, politiek, werkgevers, scholen, vrienden, gezin enz.


Als je in een omgeving leeft waar zwaar negatief word gereageerd op kleine tegenslagen, dan is het een kleintje om óók op die wijze te reageren en jezelf heel lang met een triestig gezicht, moedeloos, enz. te voelen.

Kleinigheden kunnen zelf tot zelfmoord gaan leiden als je niet ‘positief’ gaat denken!


Ik zal hier twee voorbeelden geven van ‘positief’ denken.

Externe invloeden verwachten dat je jezelf in deze situatie ‘in de put’ voelt, en het eerste moment voel je jezelf ook zo, dat is normaal.


Nu krijg je echter zélf de keuze om je zo slecht te voelen dat je er ziek van wordt en dat je gezin er onder gaat lijden, maar je kan ook kiezen voor ‘geluk’!

Kiezen voor ‘geluk’ gebeurt ‘tussen je oren’, door te ‘relativeren’. Je schakelt de externe invloeden die van u verwachten dat je leven nu ‘negatief’ wordt, volledig uit, en je gaat je gezond verstand gebruiken.
Voorbeeld 1: Je bent onrechtvaardig ontslagen...

Je moet denken...

- Nu ben ik een ‘vrij’ mens, ik kan nu ‘vrij’ denken en ‘vrij’ mijn mening uiten, en daar kan die ‘baas’ niets aan veranderen, ondanks de ‘zwijgplicht’ die hij mij heeft opgelegd!

- Die werkgever is nu een goede ‘eerlijke’ werkkracht kwijt, en geeft de voorkeur aan ‘bedriegers’. Wel... Laat ze hem dan bedriegen! Voor mij kan het geen kwaad, en de werkgever straft zo zichzelf!

Ik ben nu ... ‘VRIJ’ en ‘VRIJHEID’ brengt ‘GELUK’!

- Beter zo, dan ziek te worden omdat ik daar tegen mijn goesting mijn lijf, mijn werk, en mijn geest 10 uur per dag moet afstaan als ‘eigendom’ van een machtsmisbruiker!

- Die machtsmisbruiker is nu al zijn macht over mij kwijt, en ik heb nu alle macht over mezelf terug in handen!Voorbeeld 2: Je bent buiten gepest...

Je moet denken...

- Wie bewust kwaad doet aan een ander, krijgt ‘kwaad’ terug (oerwet)!

- De pesters beseffen niet dat ik nu onder hun invloeden uit ben. Door mij buiten te werken hebben ze er zélf voor gezorgd dat ik onder hun invloed vandaan ben en dat ze mij nu gewoonweg “niet meer kunnen pesten”, waardoor ze ‘zélf’ een slecht gevoel krijgen!

- Omdat de pesters nu geen vat meer hebben op mij, komt dit de gezondheid van mezelf en mijn gezin ‘ten goede’!

- De ‘pesters’ hebben er voor gezorgd dat ik nu een ‘betaalde grote vakantie’ krijg, in plaats van miserie!

- De ‘pesters’ beseffen niet dat zijzelf nu ‘moeten’ werken om belastingen te betalen om mijn ‘betaalde grote vakantie’ te kunnen financieren!

- De ‘pesters’ hebben het leven dus uiteindelijk  ‘slechter’ gemaakt voor zichzelf, en beter voor mij!

- Ik slaap nu zolang ik wil... Ik eet en drink wanneer ik wil... Ik doe wat ik wil... Ik kan mij toeleggen op mijn hobby’s... Ik leef als God in Frankrijk!... Dankzij... die lieve ‘pesters’!

- Eigenlijk zou ik die ‘pesters’ moeten ‘bedanken’, maar dat doe ik lekker niet!


POSITIEF DENKEN houdt je gelukkig !!!