Terrorisme

Hoe komt het dat er in België zo weinig (of geen) terroristische aanslagen voorkomen denk je?


    Het antwoord op deze vraag is volgens mij niet ver te zoeken en ik denk dat de organisatie die men hier zo mooi 'De Staatsveiligheid' placht te noemen, in zeker zin op dit gebied een gedoogbeleid voert.

    Tot deze conclusie ben ik gekomen nadat ik regelmatig in de krant moet lezen van een of andere vreselijke aanslag buiten onze grenzen.

    Ik moet ook regelmatig lezen dat hier of daar wel eens een terrorist of andere zware crimineel wordt 'opgepakt' in het bezit zijnde van een 'Belgisch' paspoort.

    Er zijn ook feiten van ministers die zogezegd 'onwetend' gekende terroristen een verblijfsvergunning bezorgden en dat bepaalde terroristische bewegingen ons land gebruiken(ten) om hun 'vergaderingen' te houden en/of aanslagen 'voor te bereiden'.

    Als er in ons land zelf al eens sprake is van een 'aanslag' dat gaat het om een molotovcoctailtje of een énkel handgranaatje. Het is beter zo natuurlijk!

    De tactiek die onze staatsleiders voeren is dus waarschijnlijk gebaseerd op het feit dat een dier zijn eigen nest 'beschermd'!

Als je t.o.v. terroristische aanwezigheden een gedoogbeleid voert, dan mag je zeker zijn dat je zelf geen problemen (serieuze aanslagen) moet verwachten, het is immers zo dat een terrorist zijn eigen nest(en) niet zal aanvallen!

    Het is nu de ethische vraag of dergelijke gedoog- technieken mogen gevoerd worden om een land en zijn burgers te beschermen tegen terroristische aanslagen...

Langs de ene kant niet... en langs de andere kant dus wel...


Alhoewel... Sinds IS de barbaars-terroristische plak zwaait, en zelf in eigen rangen onschuldige mensen uitmoord en de islamitische waarden met de voeten treed, moeten we uit die hoek wél serieuze aanslagen verwachten hebben we al ondervonden!

Misschien omdat IS hier NIET (meer) gedoogd wordt?