Wapenhandel

Duidelijker voorbeeld van hypocrisie is moeilijk te vinden.


Het lijkt er op dat hypocriet regeren (althans in ons land), belangrijker is dan rechtvaardig regeren.

Onze ministers gaan in het buitenland oorlogsgebieden opzoeken en 'VREDE' prediken dat het niet op kan.

Onze ministers 'GEVEN' uit gulle hand de centjes van de Belgische belastingbetalers uit aan buitenlandse (hooggeplaatste) vrienden, zogezegd als 'ontwikkelingshulp' of om 'VREDELIEVENDE' initiatieven te financieren.


Is het dan niet raar dat diezelfde ministers regelmatig in het nieuws komen door de schuld van een 'lek' met betrekking tot ontwikkeling, productie, én verkoop van allerlei gesofisticeerde wapens aan landen die mensenrechten schenden, goed wetende dat oorlogswapens niet dienen voor de jacht, maar om (meestal onschuldige) mensen af te knallen en overvallen te plegen?


Is het dan ook niet raar dat diezelfde regeringen jaarlijks miljoenen belasting- euro's 'steun' geven aan staatshoofden waarvan ze goed weten dat deze gelden gebruikt (zullen) worden voor het kapot maken van onschuldige burgers, en dat deze geld- en goederen- giften ‘per ongeluk(?)’ onderweg steeds in handen vallen van moorddadige bendeleiders?


06/09/2002...

De krant (HLN) vermeld dat een minister de politie 'wil' uitrusten met het superpistool P90.

 Dit wapen wordt door de 'experts' aangeprezen voor zijn uitzonderlijke 'kwaliteiten'. Het doorboort zonder problemen kogelvrije vesten enz., en één kogel die doel treft is dodelijk. Er wordt ook op gewezen door de manipulators in hun ivoren torens, dat FN deze wapens 'uitsluitend' levert aan 'politiediensten'!

Ik vraag me dus af, of maffia en andere georganiseerde misdaad- verenigingen onder één hoedje mogen gebracht worden met wat de regering aanduid als 'politiediensten'. Het is namelijk zo, dat op 27 augustus 1998 (vier jaar eerder) al in de krant (HLN) stond vermeld dat de politie deze wapens weliswaar al besteld had, maar nog niet gekregen,

maar ook ...

"Superpistool nu al in handen van maffia" en "Internationale wapenhandelaars en kopstukken uit de Russische onderwereld voeren al volop onderhandelingen over de aan- en verkoop van de wapens."


Aangezien dit al in 1998 officieel in de krant stond, moeten 'ze' nu, in 2002 (vier jaar later), niet afkomen met 'FN (lees: onder licentie van de regering) levert uitsluitend aan politie- diensten'.

Aangezien dit al in 1998 gebeurde hebben we hierbij een bewijs gekregen dat onze regering(en) al (ontelbare) jaren bezig zijn met 'illegale wapenhandel' en dat het recente 'betreurenswaardige lek' hierover klaarblijkelijk slechts een 'topje' van een 'ijsberg' was!


Ik stel mij gedurig de vraag of politici hun zeteltjes bezetten voor 

- het bijhorend loontje?

- het machtsgevoel?

- idéalisme ???

- Omdat ze krokodillenpoten hebben (ze kunnen niets anders)?

- Omdat ze criminele bedoelingen hebben en tot organisaties behoren die alles op alles zetten om een vrijgeleide te krijgen voor het ongestraft uitoefenen van hun criminele doelstellingen, via de zo gegeerde 'politieke onschendbaarheid'?

Veel, wijst in de richting van de laatste veronderstelling (zie bijvoorbeeld de moord op André Cools).


Dankzij (goede) journalistiek werd de illegale wapenhandel van onze regeringsleden blootgelegd en als antwoord van de betreffende regering krijgen we te horen: "We betreuren het, dat dit is uitgelekt"!

Als de regering ontmaskerd is als een bende illegale wapenhandelaars, en ze betreuren dat 'dit' is uitgelekt, met welke illegale (criminele) dingen (die niet mogen 'lekken') houden zij zich dan nog bezig?

'Normaal gezien' vliegen illegale wapenhandelaars onmiddellijk de bak in, in afwachting van hun proces, zodat ze niet naar het buitenland kunnen vluchten! Waarom gebeurt dit niet met de bende die zojuist ontdekt is?


Men zou er een film van kunnen maken...

"Maffia heeft bevolking in de macht. Ze speelt regering, verzekeraar, vakbond en werkgever. Ze doet aan mensensmokkel (via allerlei sporttakken) en aan illegale wapenhandel (minister neemt ontslag wegens gewetenswroeging). De maffia manipuleert de verkiezingsuitslagen en zet haar topmensen op de beste plaatsen van de lijsten. En het mag, want ze heeft officieel de status van ... 'POLITIEKE ONSCHENDBAARHEID'!"

   

MAAR ...  zolang er machtsmisbruikers zijn... zolang zullen er ook dwarsliggers zijn!


Het heeft me diep getroffen...

De manier waarop politici ons blaasjes in de nek slaan betreffende hun 'vredelievende' bedoelingen en missie's.

Hoe ze reageren op de waarheid...

De waarheid wordt door hen een ‘betreurenswaardig lek' genoemd...

Degenen die 'gelekt' hebben zullen vervolgd worden, met andere woorden:


«  degenen die de 'waarheid' zeggen zullen gestraft worden! »