Wie ben ik.


                                                                              

Naam :   Marc Spandel.

Woonplaats :   Sint-Niklaas (België).

Nationaliteit :   Belg & Vlaming.


         Als zoon van een miskend bevrijder kan het niet anders dan dat ik genetisch geprogrammeerd ben om te ‘bevrijden’ en te vechten tegen zowat alle vormen van ‘onderdrukking’ en ‘onrechtvaardigheid’.

Al heel mijn leven vecht ik op mijn eigen, koppige wijze voor een betere wereld waarin alle mensen evenveel rechten hebben en eerlijk en rechtvaardig behandeld worden, maar aangezien ik de voorkeur geef aan een ongewapende strijd (zolang mogelijk), is dit dezer tijden dus een ‘moeilijke’ taak.


          Het vreet aan mij, alle dagen te moeten lezen en ervaren hoe onze ‘moderne’ maatschappij nog net zoals in de middeleeuwen wordt geregeerd door schijnheilige en hypocriete politici, werkgevers en hun vazallen.


‘Ze’ wanen zich Goden en aanzien zichzelf als de ‘eigenaars’ van hun ‘onderdanen’.


‘Ze’ willen beslissen over ‘leven en dood’ van hun ‘onderdanen’... Over de ‘organen’ en ‘denkwijze’ van hun ‘onderdanen’... Over het soort ‘vrije meningsuiting’  voor werknemers en andere ‘lagere soorten’...


‘Ze’ beslissen over de inkomsten, spaarcentjes, voedselprijzen, energiekosten voor hun ‘onderdanen’...


‘Ze’ verplichten hun ‘onderdanen’ tot de aankoop van plastiek vuilniszakken met de waarde van 1 cent, voor honderdvouden van de werkelijke kostprijs...


‘Ze’ maken wettenbergen en plichtenbergen voor hun ‘onderdanen’...


Maar ‘ze’ zijn zélf de grootste hoerenlopers, oplichters, criminelen, bedriegers, leugenaars, mensenhandelaars enz., en dus leggen ‘ze’ ook ‘zwijgplichten’ op...


          De ‘wet van de sterkste’ heerst nog steeds, maar tegenwoordig is de ‘sterkste’ in feite niet meer degene met meest fysieke krachten, maar degene met meest criminele vrienden. De sterkste is tegenwoordig degene met meest centjes, hoe dom deze ’sterkste’ ook moge wezen.

 

          De kloof tussen rijk en arm wordt opzettelijk breed en diep gehouden door ‘maffia-clans’ die miljoenen mensen de dood injagen via vernietigend geweld en ontberingen (oorlogen, wapenhandel, mensenhandel, organenhandel…), gewoon omdat er dikke poen aan te verdienen valt.


          Vanuit de ivoren torens roepen ‘ze’ om ‘minder vervuiling’,  ‘minder energieverspilling’ enz. Maar ‘ze’ zijn zélf de grootste vervuilers en energieverspillers. In realiteit zetten ‘ze’ alles op alles om de vervuiling en energieverspilling in het leven te houden omdat ‘ze’ er dik aan verdienen... de hypocrieten.


Nieuwe ideeën betreffende goedkope, niet vervuilende energiesystemen worden gewoon de doofpot ingestopt, omdat dit voor ‘hen’ en hun ‘vrienden’ geen geld opbrengt. ‘Ze’ maken wettenbergen om zakkenvullers en (witte boorden)criminelen te ‘beschermen’, daar waar ‘normaal’ gezien de wetten zouden moeten dienen om de eerlijke en rechtgeaarde burgers te beschermen tegen zakkenvullers en (witte boorden)criminelen.


‘Toen’ waren er armen en rijken...

Nu zijn er nog meer armen en de rijken zijn nog rijker...


‘Toen’ was er een kloof...

Nu is de kloof nog breder en dieper...


‘Toen’ was er eendracht en durfden de onderdrukten in opstand komen...

Nu is er minder eendracht dan ooit, meer lafheid dan ooit, en minder durf om op te komen voor een rechtvaardige en eerlijke maatschappij.


‘Toen’ hielpen de mensen andere mensen die hulp nodig hadden... gewoon omdat dit ‘normaal’ is.

Nu is de algemeen aanvaarde leuze “niets voor niets”!


De enige manier om een ‘menswaardige’ wereld en maatschappij te scheppen is ‘goede wil’ en geen woorden maar ‘daden’!

De mens is tegenwoordig naar school geweest, kan zélf nadenken en beslissen, en heeft dus zélf recht om zich een eigen mening te vormen en deze op een menswaardige manier te uiten.

De mens heeft geen duizend ‘ministers’ nodig om zich te laten ‘leiden’, maar de mens kan zichzelf ‘leiden’ en zélf een betere wereld en maatschappij creëren!


Geef het goede voorbeeld aan de kinderen.

Help iemand die ‘echt’ in nood is, ‘gratis’.

Laat horen dat u niet akkoord bent met onderdrukking door macht misbruikende werkgevers en valse politici.

Streef zélf naar eerlijkheid en rechtvaardigheid!


Dit is mijn levensfilosofie uit ervaring…